Buitenland

Flynn was gewezen op buitenlandse schnabbels

27-04-2017 22:01

WASHINGTON (ANP) – Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft Michael Flynn, de voormalig veiligheidsadviseur van de regering-Trump, gewaarschuwd geen betalingen te accepteren van buitenlandse mogendheden. Dat blijkt uit een document uit oktober 2014 dat het Democratische Congreslid Elijah Cummings donderdag presenteerde.

In de brief staat dat Flynn als gepensioneerd generaal geen geld mocht aanpakken van andere regeringen zonder toestemming. Volgens de New York Times kreeg Flynn ruim een jaar later van het Russische nieuwsnetwerk RT, een staatsonderneming, 45.000 dollar voor een spreekbeurt.

Cummings vertelde dat hij nul komma nul bewijs heeft gezien dat Flynn het Pentagon op de hoogte heeft gebracht van deze schnabbel, al zegt diens advocaat van wel. Flynn was tot 2014 chef van de militaire inlichtingendienst (DIA). In 2015 reisde hij op uitnodiging van RT naar Moskou, waar hij onder meer tijdens een gala naast president Vladimir Poetin mocht zitten. Voor deze en andere optredens in Rusland zou hij in totaal 67.000 dollar hebben opgestreken.