Weten & Tech

Topmaanden Google, Microsoft, Amazon en Intel

27-04-2017 23:16

SAN FRANCISCO – De techgiganten Google, Microsoft, Intel en Amazon hebben goede maanden achter de rug. Ze boekten het afgelopen kwartaal hoge winsten. Google profiteerde ervan dat smartphonegebruikers steeds vaker op advertenties klikken. Microsoft en Intel hadden hun winst te danken aan de cloud.

Google verdiende in drie maanden tijd 24,5 miljard dollar, omgerekend 22,5 miljard euro. Dat was een kwart meer dan in dezelfde maanden een jaar eerder. Daarvan bleef een winst van 7,6 miljard dollar over.

De winst van Intel was 2,7 miljard dollar, bijna de helft hoger dan een jaar eerder, mede dankzij activiteiten op het gebied van datacentra. Microsoft noteerde dankzij de cloud een winst van 4,8 miljard dollar, ruim een kwart meer dan een jaar eerder. De cloud ving de zwakke pc-markt op.

Amazon had een omzet van 35,7 milljard dollar en een winst van 724 miljoen dollar. Het bedrijf profiteert van Prime. Klanten krijgen kortingen, kunnen muziek en video streamen en krijgen online opslagruimte voor foto's.