avatar
   
Weten & Tech

‘Facebook wacht boete voor WhatsApp-deal’

Tags: ,

BRUSSEL – Facebook krijgt mogelijk donderdag al een boete voor misleiding van gebruikers rondom de overname van WhatsApp. Aan de goedkeuring van de overname voor 22 miljard dollar wordt niet getornd, zo meldt persbureau Bloomberg donderdag op basis van een ingewijde.

Facebook zei rond de overname dat gegevens van gebruikers van Facebook niet gekoppeld zouden worden aan hun WhatsAppaccount. In augustus kwam het bedrijf daar deels op terug.

De Europese Commissie beschuldigde Facebook er in december van foutieve of misleidende informatie te hebben gegeven over de overname van WhatsApp. Het Amerikaanse internetbedrijf kan een boete van maximaal 1 procent van de jaaromzet opgelegd krijgen. Die kwam in 2016 uit op 26,8 miljard dollar.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.