Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Weten & Tech

Qualcomm klaagt leveranciers Apple aan

Tags: ,

SAN DIEGO - Chipproducent Qualcomm heeft enkele toeleveranciers van Apple voor de rechter gesleept omdat zij geen royalties meer afdragen voor het gebruik van gepatenteerde technologie. Ook de iPhone-maker zelf is daar schuldig aan, stelt de Amerikaanse chipmaker in een klacht die woensdag is neergelegd bij een rechtbank in San Diego.

Op veel chiptechnologieën die in smartphones worden gebruikt, heeft Qualcomm patent. Apple betaalt voor het gebruik daarvan door royalties af te dragen via zijn eigen toeleveranciers. In tegenstelling tot andere smartphonemakers heeft het technologieconcern zelf geen directe licentiedeal met het toekomstige moederbedrijf van het Nederlandse NXP.

De maker van de iPhone vindt de bedragen die Qualcomm in rekening brengt evenwel te hoog en beschuldigt de chipmaker van misbruik van zijn dominante machtspositie. Het conflict heeft al geleid tot rechtszaken in verscheidene landen, waarbij de bedrijven elkaar over en weer schadevergoeding eisen.

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.