TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Amazon werkt aan eigen supermarkt

Tags: ,

SEATTLE – Amazon heeft een nieuwe markt op het oog. Het Amerikaanse bedrijf, de grootste webwinkel ter wereld, lijkt ook een supermarktketen te willen worden. Met zelfscanners, zonder kassa's en zonder medewerkers.

Het concept heet Amazon Go. Er is al een proefwinkel in Seattle. De winkel heeft sensoren en klanten gebruiken een app. Als iemand een product uit een schap haalt en in een tas stopt, verschijnt dat in een winkelwagentje in de app. Bij het verlaten van de winkel wordt de rekening afgeschreven van het account van de klant.

''No Lines. No Checkout. (No, Seriously.)'' is de reclameslogan van de supermarkt. Amazon wil die slogan beschermen en heeft de slogan daarom aangemeld bij de Europese en Britse autoriteiten. Dat suggereert dat Amazon de winkel ook hier wil uitrollen. Amazon heeft al een eigen dienst om boodschappen te bezorgen, AmazonFresh.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.