TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Ecuador vraagt Londen om vrijgeleide Assange

Tags:

QUITO (ANP) – De regering van Ecuador heeft vrijdag het Verenigd Koninkrijk gevraagd om WikiLeaks-oprichter Julian Assange een vrijgeleide te geven om de Ecuadoriaanse ambassade in Londen te verlaten. Assange zou vervolgens asiel kunnen krijgen in het Zuid-Amerikaanse land.

Assange nam in juni 2012 zijn toevlucht in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen om uitlevering naar Zweden te voorkomen. In het Scandinavische land werd hij beschuldigd van verkrachting, maar Zweden liet vrijdag weten het internationale arrestatiebevel tegen de Australiër in te trekken en het onderzoek naar de beschuldigingen te stoppen. De Britse politie liet daarop weten dat hij zou worden gearresteerd zodra hij de ambassade verlaat, omdat hij vijf jaar geleden op borgtocht was vrijgelaten maar er toch vandoor ging.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.