TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Erdogan gaat praten met Tusk en Juncker

Tags:

BRUSSEL (ANP) – De Turkse president Recep Tayyip Erdogan spreekt donderdag in Brussel Jean-Claude Juncker en Donald Tusk. De Europese commissievoorzitter en de EU-president ontmoeten de Turkse leider in de marge van de NAVO-bijeenkomst.

Dat heeft een woordvoerder van de commissie vrijdag bekendgemaakt. Eerder was al bekend dat het tweetal ook Donald Trump ontmoet, die eveneens op de NAVO-top wordt verwacht. Waar die afspraak plaatsvindt is nog onduidelijk.

Bondskanselier Angela Merkel had eind april bij Tusk op een gesprek met Erdogan aangedrongen. Merkel wil dat de EU zich beraadt over hoe de unie met Ankara moet omgaan. Het kandidaat-lid keert zich steeds meer af van de Europese waarden. De EU heeft ernstige zorgen over de democratie en mensenrechten in Turkije en de relatie is sinds het referendum over machtsuitbreiding van de Turkse president nog verslechterd.

De commissievoorzitter ontvangt donderdagmiddag ook nog de nieuwe Franse president Emmanuel Macron.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.