TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Facebook ontkomt aan miljardenclaim

Tags: ,

NEW YORK – Facebook ontkomt aan het betalen van een enorme schadevergoeding. Nabestaanden van mensen die waren omgekomen door terreur hadden een claim van in totaal 3 miljard dollar (2,7 miljard euro) ingediend, omdat de daders hun ideologie hadden verspreid via Facebook. Maar een rechter in New York heeft de klagers donderdag niet-ontvankelijk verklaard.

De claim was ingediend door de nabestaanden van Amerikanen die door de Palestijnse radicale beweging Hamas waren vermoord. Hamas verspreidt zijn boodschap via sociale media, waaronder Facebook, naar aanhangers. Maar volgens de Amerikaanse wet kan Facebook niet worden bestraft voor wat organisaties als Hamas op het platform plaatsen.

Enkele tienduizenden inwoners van Israël hadden ook een klacht ingediend tegen Facebook. Ze waren bang dat zij in de toekomst slachtoffer zouden worden van Hamas-geweld. Ook die claim werd afgewezen.

De advocaat van beide groepen klagers heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.