TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

LAKS getroffen door ransomware-aanval

Tags: ,

AMSTERDAM – De storing waar de website examenklacht.nl van het LAKS sinds donderdag mee kampte, is veroorzaakt door een ransomware-aanval. Dat heeft een woordvoerster gezegd. ,,We zijn getroffen door dezelfde cyberaanval als die vorige week de ziekenhuizen in Groot-Brittannië heeft getroffen.'' De storing is inmiddels verholpen.

Criminelen probeerden sinds vorige week vrijdag computers over de hele wereld binnen te dringen via WannaCry, ook wel WannaCrypt genoemd.

Het LAKS heeft geen losgeld betaald om weer bij de eigen computerbestanden te kunnen en is ook zeker niet van plan dat te gaan doen. ,,We hebben gelukkig een back-up van alle klachten over de schoolexamens van dit jaar. Die zijn vanochtend op een andere server gezet.'' Volgens de woordvoerster was de website aan het eind van de ochtend weer 'in de lucht'.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.