TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

‘Plannen Google bedreiging Randstad’

Tags: ,

AMSTERDAM – De plannen van Google om een zoekmachine voor banen te beginnen vallen slecht bij beleggers in het aandeel Randstad. Het Nederlandse uitzendbedrijf stond vrijdag, net als de Zwitserse branchegenoot Adecco in Zürich, onder druk op de beurs.

Google ontvouwde deze week plannen voor Google for Jobs. De slimme zoekmachine voor banen richt zich vooralsnog alleen op de Verenigde Staten. Randstad haalt ongeveer 20 procent van zijn omzet uit Noord-Amerika en marktpartijen hebben zorgen dat deze opbrengsten wat onder druk komen te staan.

Details over Google for Jobs zijn nog niet bekend. Wel maakte Google bekend dat het gebruik wil maken van slimme technologieën die vergelijkbare functies automatisch moeten groeperen en koppelen aan mogelijke kandidaten

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.