Buitenland

Koningin bezoekt jonge slachtoffers aanslag

25-05-2017 14:50

MANCHESTER (ANP) – De Britse koningin Elizabeth II heeft donderdag een bezoek gebracht aan het kinderziekenhuis in Manchester. Daar probeerde de vorstin de jonge slachtoffers van de bomaanslag in de stad een hart onder de riem te steken.

De officiƫle Twitteraccount van het Britse koninklijk huis toonde foto's van het bezoek aan het Royal Manchester Children's Hospital. Te zien is hoe Elizabeth bij de jongeren aan het bed staat.

De vorstin vroeg de veertienjarige Evie Mills uit Harrogate of ze speciaal voor het concert naar Manchester was gekomen. De tiener antwoordde bevestigend: ze mocht voor haar verjaardag naar het optreden van zangeres Ariana Grande, die veel jonge fans heeft.

Onder de indruk

Elizabeth zei tegen het meisje Grande ,,een erg goede zangeres'' te vinden. De vorstin noemde de aanslag op de Manchester Arena verschrikkelijk. ,,Het is erg slecht, om zoiets tot doelwit te maken.''

De gewonde jongeren waren onder de indruk van het koninklijke bezoek. ,,Het was gewoon overweldigend. Je zou het niet verwachten'', zei de vijftienjarige Millie Robson na haar ontmoeting met de majesteit tegen Sky News.