Buitenland

Macron: Trump is pragmatisch en heel open

25-05-2017 19:25

BRUSSEL (ANP) – Doortastend, pragmatisch, heel open, dat is Donald Trump. De kersverse Franse president Emmanuel Macron wilde na zijn eerste ontmoeting met de, iets minder groene, Amerikaanse president donderdag in Brussel eigenlijk geen ,,psychologische commentaren” geven op het personage dat menigeen in Europa fascineert.

Maar de jeugdige Franse leider gaf donderdagmiddag desgevraagd toch enig inzicht. De sfeer tijdens de werklunch op de Amerikaanse ambassade was ,,eerlijk en amicaal”, zei Macron. ,,Ik heb tegenover een spreker gezeten die efficiënt was, en die ik heel open vond.”

Na alle tirades tegen Europa en de NAVO, zijn uitbarstingen op Twitter en onbeholpen gedrag wil 'iedereen’ weten hoe de man nou in het echt is. Trump heeft contacten met de pers in Brussel, dat hij eerder een ,,hellegat” noemde, echter vermeden tijdens zijn ongeveer dertig uur lange bezoek, dat donderdagavond eindigt.

Op de vraag hoe Trump overkwam op Europese Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker, antwoordde die alleen: ,,Ik hoop dat hij nog geen tweet over mij heeft verstuurd.”