TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Kind verbetert robot die Rubik’s Cube oplost

Tags: ,

NIEUWEGEIN – De 12-jarige Senne Versteeg uit Vianen heeft een robot gemaakt die in rap tempo een Rubiks kubus kan oplossen. De leerling van het Cals College in Nieuwegein bouwde de robot van Lego en las op internet hoe hij het apparaat moest programmeren. Op eigen initiatief deed hij twee aanpassingen om de prestaties van de robot te verbeteren.

"De arm die de kleuren van de kubus scant ging te snel, waardoor de robot niet werkte, dus die moest ik trager maken. Ook heb ik de manier van belichten aangepast", zegt hij tegen RTL Nieuws. Toen de robot klaar was en zelfstandig een Rubiks kubus kon oplossen, maakte hij een filmpje dat hij onder anderen aan zijn lerares doorstuurde. Zij zette de beelden op internet.

Het filmpje kan rekenen op veel likes en retweets en daar is Senne erg blij mee. "Ongelooflijk dat zoveel mensen interesse hebben in een Lego-robot." Sennes robot lost de puzzel binnen 100 seconden op. Op internet staan overigens filmpjes van robots die het nog veel sneller kunnen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.