TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Rekenhulp voor roaming

Tags: ,

AMSTERDAM – De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een rekenhulp ontwikkeld waarmee consumenten kunnen uitvogelen hoeveel data zij in het buitenland kunnen gebruiken, zonder dat zij daarvoor extra hoeven te betalen. De ruggensteun staat op de website van Consuwijzer, het consumentenloket van de toezichthouder.

De rekenhulp checkt het aantal gigabytes voor het thuistarief waar klanten wettelijk minimaal recht op hebben. Het is overigens aan de providers zelf om te bepalen of zij hun bundels volgens de wettelijke richtlijnen aanbieden, of dat ze vrijgeviger zijn.

Door nieuwe EU-regels hoeft sinds donderdag bijna geen rekening meer te worden gehouden met extra kosten voor roaming in het buitenland. De telecomaanbieder mag echter wel een maximum stellen aan het aantal gigabytes dat voor het thuistarief mag worden verbruikt. Daardoor kan onbeperkt Netflixen in de Spaanse zon voor consumenten alsnog een dure aangelegenheid worden.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.