TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Spotify groeit als kool

Tags: ,

STOCKHOLM – Spotify is het afgelopen jaar flink gegroeid. De muziekstreamingdienst zag zijn aantal gebruikers stijgen van 100 miljoen naar 140 miljoen en blijft daarmee rivaliserende diensten van techgiganten als Apple, Amazon en Google ruim voor. Dat maakte het Zweedse bedrijf donderdag bekend.

Hoewel Spotify tientallen miljoenen gebruikers meer heeft dan onder meer Apple Music, Google Play en Tidal, maakt het bedrijf geen winst. Sterker nog, het verlies liep volgens Zweedse media met 133 procent op tot bijna 540 miljoen euro. Het verlies voedt speculaties dat Spotify werkt aan een beursgang, om daarmee meer geld op te halen.

De omzet van het bedrijf steeg wel met 52 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 2,9 miljard euro. Het grootste deel van de omzet komt van abonnees, al groeiden de inkomsten uit advertenties.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.