TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Amazon koopt supermarktconcern Whole Foods

Tags: ,

SAN FRANCISCO – Webwinkelgigant Amazon koopt het Amerikaanse supermarktconcern Whole Foods Market. Met de deal is 13,7 miljard dollar (ruim 12 miljard euro) gemoeid, waarmee het de grootste overname ooit is voor de internetretailer.

Amazon telt per aandeel 42 dollar in contanten neer voor Whole Foods, dat zich vooral richt op biologische voeding.

Nadat de deal vrijdag bekend werd gemaakt ging branchegenoot Ahold Delhaize op de beurs in Amsterdam zwaar onderuit. De koers dook zo'n 7 procent in het rood. Ook andere Europese supermarktbedrijven werden door beleggers flink lager gezet. Ahold Delhaize behoorde overigens de hele dag al bij de verliezers in de AEX vanwege zorgen over de voor het concern belangrijke Amerikaanse markt.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.