TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Facebook wil terreurbeelden sneller opsporen

Tags: ,

MENLO PARK – Facebook gaat kunstmatige intelligentie inzetten om terreurvideo's en foto's sneller op te sporen. Zo wil het bedrijf onder meer voorkomen dat bekende terreurbeelden opnieuw op Facebook worden gezet. Dat heeft Monika Bickert van Facebook geschreven in een blog.

Bickert reageert hiermee op de Britse premier Theresa May, die na de aanslag in Londen fel uithaalde naar social media als Facebook. May vindt dat internetbedrijven meer moeten doen tegen online haatzaaien.

In het blog legt Bickert uit hoe Facebook sinds kort met kunstmatige intelligentie probeert terreurcontent te blokkeren. Ook analyseren de computers van Facebook voortdurend teksten die IS aanprijzen. Als er nieuwe bijdragen worden gepost, wordt gecontroleerd of deze gelijkenissen met die propaganda bevatten.

Ook haalt Facebook met grote regelmaat pagina's en groepen uit de lucht waarin online haat wordt gezaaid. Verder heeft Facebook een 'anti-terreurteam' van 150 mensen die samen in meer dan dertig talen uit de voeten kunnen. Daarnaast heeft het netwerk ook een alarmteam dat binnen enkele minuten kan reageren op spoedeisende verzoeken van bijvoorbeeld een anti-terreureenheid van de politie.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.