TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Tsjechië blokkeert btw-verlaging e-publicaties

Tags: ,

LUXEMBURG – Tot grote woede van demissionair minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem heeft Tsjechië vrijdag een voorstel tot btw-verlaging voor onlinepublicaties geblokkeerd. Om de huidige EU-wetgeving te veranderen zodat e-kranten, -tijdschriften en boeken net als geprinte publicaties onder het lagere btw-tarief mogen worden verkocht, is de unanieme instemming van de lidstaten nodig.

Dijsselbloem wil de btw-verlaging "zo snel mogelijk" invoeren, zei hij in maart. In Nederland betekent dat een verlaging van 21 naar 6 procent voor digitale boeken, kranten en tijdschriften. Het Europees Parlement stemde op 1 juni voor het gelijkstellen van het btw-tarief op e-media aan dat voor traditioneel drukwerk.

De Tsjechen zouden het voorstel van de Europese Commissie blokkeren uit wraak. Frankrijk hield vrijdagmorgen een ander btw-voorstel tegen waar Tsjechië belang bij heeft.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.