TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

YouTuber Austin Jones weer op vrije voeten

Tags: ,

CHICAGO – Een Amerikaanse federale rechter heeft YouTuber Austin Jones op borgtocht vrijgelaten. De 24-jarige Jones werd op 12 juni aangehouden op verdenking van het maken van kinderporno. Hij had twee tienermeisjes gevraagd om naaktbeelden naar hem te sturen. De YouTuber hangt bij een veroordeling een gevangenisstraf van 30 jaar boven het hoofd.

De rechter zette na een korte zitting de borgsom op 100.000 dollar (90.000 euro) die kort daarna werd betaald en Jones heeft voorlopig huisarrest tot de volgende zitting, zo meldt E! News. De YouTuber zat er beduusd bij en keek voor zich uit. Hij werd vergezeld door zijn moeder en gaf verder geen commentaar.

Jones heeft tijdens zijn verhoor bekent dat hij via Facebook seksueel getinte gesprekken voerde met minderjarige meisjes. Tegen een van hen zou hij hebben gezegd dat ze video's van zichzelf moest opsturen om te bewijzen dat zij 'zijn grootste fan' is.

Jones covert op YouTube bekende liedjes. Dat leverde hem tot dusver ruim 550.000 volgers op, voornamelijk tienermeisjes. Zijn filmpjes zijn in totaal meer dan 25 miljoen keer bekeken.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.