TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Ziggo nadert KPN in vaste telefonie

Tags: ,

HOUTEN – Kabelmaatschappij Ziggo heeft marktleider KPN bijna ingehaald waar het gaat om vaste telefonie. Het verschil tussen de twee grootste aanbieders was eind maart nog maar 1 procentpunt. Dat blijkt uit cijfers die marktonderzoeker Telecompaper vrijdag heeft gepubliceerd.

Ziggo zag het marktaandeel in het eerste kwartaal met 0,3 procentpunt oplopen naar 40,7 procent. KPN verloor 0,1 procentpunt en kwam op 41,7 procent. Tele2 is de nummer drie met een marktaandeel van 4,6 procent. Het totale aantal aansluitingen voor vaste telefonie nam opnieuw af, met 0,4 procent naar ruim 6,2 miljoen.

Vaste telefonie leverde telecombedrijven in het eerste kwartaal 263 miljoen euro aan omzet op. Dat is 3,4 procent minder dan een jaar eerder. Er werd minder gebeld en de prijzen waren lager dan vorig jaar. De daling van de opbrengsten is al sinds 2013 aan de gang. Voor heel 2017 rekent Telecompaper op een afname van meer dan 6 procent.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.