TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

EA beloont topman met 20 miljoen dollar

Tags: ,

REDWOOD CITY – De topman van gamesontwikkelaar Electronic Arts heeft zijn beloning met 19 procent zien stijgen. Andrew Wilson kreeg volgens financieel persbureau Bloomberg het afgelopen jaar 20 miljoen dollar (ruim 17 miljoen euro) bijgeschreven.

Wilsons inkomen is de afgelopen twee jaar flink gestegen door salarisverhogingen en bonussen. In 2015 kreeg de ceo van EA nog 11,6 miljoen dollar. De waarde van zijn aandelen in het bedrijf steeg in een jaar tijd ook nog eens met 19 procent.

Volgens EA zijn in die periode grote successen geboekt, zoals de lancering van FIFA 17 en Battlefield 1. Ook leveren digitale diensten zoals live services, het downloaden van games en add-ons steeds meer op. EA presteert op dat gebied vergeleken met de concurrenten naar eigen zeggen bovengemiddeld goed.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.