TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Politieteam monitort web op jihadpropaganda

Tags: ,

HILVERSUM – Een nieuwe politie-eenheid die bestaat uit zes man, gaat vanaf dit najaar het internet monitoren op jihadpropaganda. Dat meldt de NOS zaterdag.

Vergeleken met Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Rusland en Turkije blijft Nederland nu nog achter met verwijderverzoeken bij de grote internetbedrijven zoals Google, Twitter en Facebook. Het waren er het eerste halfjaar van 2016 slechts 14, weet de omroep.

Een proef vorig jaar was succesvol, zegt woordvoerder Ed Kraszewski van de Nationale Politie. "We willen voorkomen dat mensen op slechte ideeën komen. "En als je op internet kunt lezen hoe je bijvoorbeeld een bom maakt, kan zoiets gebeuren. Dat willen we bestrijden."

De politie-eenheid was al in 2014 beloofd, zegt Kraszewski, maar het duurde even voordat binnen de overheid alle afspraken rond waren. Het team wil naast jihadisme ook andere vormen van opruiing aanpakken.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.