TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Agenten experimenteren met vr-bril

Tags: ,

ROTTERDAM – De politie in Rotterdam experimenteert sinds kort met het gebruik van virtual reality in de opsporing. Agenten kunnen volgens de NOS met een virtual reality-bril de plek van een moord of een schietpartij zo vaak opnieuw bekijken als nodig is.

"Rechercheurs kunnen op hun gemak kijken hoe het er precies uitzag, zonder dat ze steeds terug hoeven naar een plaats delict", zegt een politiemedewerker. Het afgelopen half jaar zouden de vr-brilllen al in zo'n tien zaken zijn gebruikt. Een experiment ermee loopt tot het najaar.

Het visualisatieteam van de politie maakt op de plaats van het misdrijf 360-gradenfoto's met een robotcamera. De aan elkaar gelaste foto's worden opgeslagen op een smartphone die in de vr-bril wordt geklikt. Agenten kunnen zo nog eens rustig een crimescene bekijken zonder er kilometers voor terug te hoeven reizen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.