Binnenland

Derde verdrinking in de Waal in week tijd

22-06-2017 21:35

TIEL (ANP) – Hulpdiensten hebben donderdagavond voor de derde keer deze week een slachtoffer van verdrinking uit de rivier de Waal gehaald. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om de jongen van dertien jaar, die eerder op de dag verdween toen hij met vrienden aan het zwemmen was bij de Echteldsedijk in Tiel.

Naar de jongen is urenlang gezocht door brandweer, politie en Rijkswaterstaat. Ook de politiehelikopter is ingezet. Het lichaam werd omstreeks 21.00 uur uit het water gehaald.

Zondag verdween een zwemmer bij Oosterhout. Zijn lichaam werd bij Rossum uit de rivier gehaald. Een man uit Andelst in de Betuwe werd dinsdag voor de ogen van zijn gezin door het water meegesleurd.

Levensgevaarlijk

Langs de rivieren zijn door de lage waterstand brede stranden ontstaan, waar door het zomerse weer dagelijks duizenden mensen neerstrijken. Rijkswaterstaat en gemeenten waarschuwen op allerlei manieren dat het levensgevaarlijk is om in de grote rivieren te gaan zwemmen, maar dat wordt door velen genegeerd.

De politie in Tiel riep ouders donderdag nogmaals op om hun kinderen goed op de gevaren van zwemmen in de Waal te wijzen.