Binnenland

PO-Raad: vrijspraak belangrijk voor scholen

22-06-2017 17:36

UTRECHT (ANP) – De organisatie voor basisonderwijs PO-Raad hoopt dat met de vrijspraak van twee leerkrachten voor de verdrinking van het schoolmeisje Salam, de rust in de sector terugkeert. Als het wel tot een veroordeling was gekomen, dan zouden de scholen terughoudender worden met schoolzwemmen. En dat is zeer onwenselijk, stelt voorzitter Rinda den Besten van de PO-Raad in een reactie op het vonnis.

,,We weten dat in de grote steden één op de vijf kinderen afhankelijk is van schoolzwemmen voor het behalen van hun A-diploma. Ook onder allochtone kinderen ligt dit percentage hoog'', aldus Den Besten. Ze begrijpt de zorgen van de scholen over het schoolzwemmen, maar ook over andere buitenactiviteiten en schoolreisjes.

De PO-Raad vindt het belangrijk dat de protocollen kritisch worden bekeken en dat ze onder alle leraren en schoolleiders bekend zijn. Wel benadrukt Den Besten dat er bij het werken met kinderen altijd risico’s zullen blijven bestaan en incidenten helaas nooit helemaal te voorkomen zijn.

Drie badmeesters werden wel veroordeeld en kregen werkstraffen opgelegd.