Weten & Tech

Veiliger rijden dankzij nieuwe app

22-06-2017 09:22

ZWOLLE – Dankzij een nieuwe app kunnen automobilisten voortaan veiliger rijden zonder op hun telefoon te kijken, te whatsappen of te sms’en achter het stuur. Via Vipconn maken bestuurders contact met hun eigen persoonlijke assistent, die voor hen belt en afspraken en notities maakt. De app blokkeert tijdens het rijden automatisch alle andere apps op de smartphone, die afleiden van het verkeer.

De app gaat automatisch aan als via bluetooth contact met de auto wordt gemaakt. De bestuurder kan dan alleen nog via een oranje scherm contact maken met een persoonlijke assistent, bijvoorbeeld een partner, familielid, secretaresse of een medewerker van de app. Doordat iedereen persoonlijk assistent kan zijn, kunnen mensen die door omstandigheden thuis zitten zich aanmelden als operator en zo wat bijverdienen.

Vipconn wil met de app een eind maken aan de vele ongelukken en onveilige situaties in het verkeer door mobiel bellen en het gebruik van internet en social media. Wereldwijd vallen dagelijks 3000 doden door bellen of social media-gebruik tijdens het rijden. In Nederland zijn hierdoor jaarlijks zeshonderd doden en gewonden te betreuren.