Buitenland

Bill Cosby gaat lezingen geven over misbruik

23-06-2017 01:23

NORRISTOWN (ANP/RTR) – Voormalig acteur Bill Cosby wil gratis lezingen gaan geven in de Verenigde Staten over seksueel misbruik. Hij wil jonge mannen en vrouwen waarschuwen over het rechtssysteem en over de risico’s van seksuele beschuldigingen, stelt zijn woordvoerder.

,,We hebben honderden telefoontjes van kerken en organisaties gehad, met het verzoek of Cosby kon komen spreken. Jonge mannen en vrouwen moeten geïnformeerd worden over het rechtssysteem. Dit kan iedereen overkomen. Mensen moeten weten wat ze kan overkomen als ze op een feestje zijn of ergens met iemand afspreken," aldus zijn zegsman.

Cosby wordt er onder meer van verdacht in 2004 Andrea Constand te hebben gedrogeerd en aangerand. Tientallen andere vrouwen zijn daarna naar buiten getreden met vergelijkbare beschuldigingen, maar veel van die zaken zijn verjaard. Meerdere vermeende slachtoffers hebben civiele rechtszaken tegen hem aangespannen. In de zaak Constand kwam geen uitspraak in de rechtszaak omdat de juryleden geen eenduidig oordeel konden vellen.