Binnenland

Zwemmer Van der Weijden finisht in Rotterdam

25-06-2017 18:53

ROTTERDAM (ANP) – Zwemmer Maarten van der Weijden die dit weekeinde van Amsterdam naar Rotterdam zwom, is na een lange zwemtocht van 80 kilometer rond 18.30 uur in de Entrepothaven in de Maasstad aangekomen. Zijn lange tocht door rivieren en kanalen markeerde de opening van het zwemevenement Like2Swim, dat zondag in de haven van Rotterdam plaatsvond.

De olympisch kampioen heeft het hele stuk nagenoeg in één stuk zwemmend afgelegd. Alleen bij sluizen moest hij het water even uit. Ook moest hij in Rotterdam een stukje lopend afleggen, omdat de stroming er te sterk was. Zwemmen in rivieren en kanalen is gevaarlijk en in principe verboden, maar bij hoge uitzondering en met de nodige veiligheidsmaatregelen is toch toestemming gegeven.

Tijdens het openwater-zwemevenement Like2Swim werd geld ingezameld voor Vrienden van het Sophia. Het geld gaat naar onderzoek voor patiëntjes met luchtwegproblemen. Van der Weijden, die kanker heeft gehad, zet zich geregeld in voor goede doelen. Zondag was aan het eind van de middag ruim 6000 euro opgehaald.