Weten & Tech

Pandora alleen nog in VS, top gaat weg

28-06-2017 00:27

OAKLAND – Streamingdienst Pandora is straks alleen nog in de Verenigde Staten te beluisteren. Het bedrijf wil zich terugtrekken uit Australië en Nieuw-Zeeland, de enige andere landen waar het actief was. Pandora wil zich concentreren op groei in de VS, zei een woordvoerder tegen Billboard. Het vertrek betekent dat de kantoren in Sydney, Melbourne en Auckland sluiten.

Drie topmensen zullen Pandora verlaten. Het vertrek van bestuursvoorzitter en oprichter Tim Westergren was al uitgelekt. Nu blijkt dat ook marketingbaas Nick Bartle en president Mike Herring een andere werkgever zoeken.

Pandora, een van de eerste streamingdiensten, is overvleugeld door concurrenten als Spotify en Apple Music. Het bedrijf heeft moeite om geld te verdienen. De meeste gebruikers hebben een gratis abonnement en adverteerders maken liever reclame op grotere platforms. Om extra geld in kas te krijgen, heeft Pandora onlangs ticketbureau TicketFly verkocht voor 200 miljoen dollar. Bovendien stak onlineradiozender SiriusXM bijna een half miljard in Pandora.