TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

‘Amazon werkt aan messagingdienst’

Tags: ,

SEATTLE – Amazon wil volgens onbevestigde berichten een eigen chatdienst op de markt brengen. Anytime, zou de app moeten gaan heten. Die zou beschikbaar worden op Android en iOS. Ook zou er een webversie van komen.

In de basis ziet de versleutelde chatdienst eruit als andere apps. Volgens de berichten kunnen Anytime-gebruikers chatten, (beeld)bellen en stickers en emoji's in een chat zetten. Er zouden ook een paar nieuwigheden komen. Zo kunnen mensen gesprekken naar verluidt verschillende kleuren geven, om direct zichtbaar te maken welke gesprekken belangrijk zijn en welke niet. Misschien wordt het ook mogelijk om in de app spullen te kopen, iets waar Amazon zeer geïnteresseerd in zal zijn.

De berichten komen niet helemaal onverwacht. Amazon onthulde in februari een betaalde videochatapp, Chime, en is geïnteresseerd in de zakelijke chatapp Slack. Bovendien heeft Amazon onlangs de beeldbel-app Biba en overlegdienst Do gekocht.

Met de chatdienst zou Amazon de concurrentie aangaan met apps als Apple Messages, Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram, Snapchat en Allo van Google.

Amazon is de Rupsje Nooitgenoeg van de techwereld. Het begon ooit als onlineboekwinkel, die gaandeweg ook andere producten verkocht. Inmiddels levert Amazon ook cloudopslag en streamingdiensten. Bovendien kocht Amazon onlangs een supermarktketen. Verder experimenteert Amazon met een nieuwe vorm van supermarkten, zonder kassa's en medewerkers.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.