TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Antimensensmokkelmissie EU nog niet verlengd

Tags:

BRUSSEL (ANP) – De verlenging van de maritieme operatie van de EU die mensensmokkel vanuit Libië via de Middellandse Zee moet tegengaan, stuitte maandag bij overleg van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken op Italiaanse bezwaren. Het mandaat van missie Sophia loopt eind deze maand af en zou met anderhalf jaar worden verlengd.

Schepen van de missie pikken veel migranten op en brengen die naar Italië. Dat land zou volgens ingewijden met zijn voorlopige nee-stem druk willen uitoefenen op andere lidstaten om solidair te zijn en mensen over te nemen. EU-buitenlandchef Federica Mogherini zei geen probleem bij welk land dan ook te zien. ,,We hebben nog een paar weken.’’

De ministers wezen in een verklaring wel op het belang van Sophia, onder meer bij het trainen van de Libische kustwacht en de rol bij het VN-wapenembargo tegen Libië.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.