TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Meer Afghanen dood door zelfmoordaanslagen

Tags:

KABUL (ANP/RTR) – Het aantal doden en gewonden in Afghanistan door zelfmoordaanslagen is in de eerste helft van het jaar met 15 procent gestegen. Door de oorlog in het land zijn in de eerste zes maanden in totaal zeker 1662 burgers om het leven gekomen en 3581 gewond geraakt. Dat is ongeveer gelijk aan het aantal slachtoffers in dezelfde periode een jaar geleden, meldden onderzoekers van de Verenigde Naties maandag.

De onderzoekers zeiden dat de Taliban verantwoordelijk waren voor minstens 43 procent van alle burgerslachtoffers. Terreurgroep Islamitische Staat (IS) werd beschuldigd van 5 procent van het aantal, terwijl niet nader geïdentificeerde antioverheidsgroepen verantwoordelijk waren voor nog eens 19 procent van het totaal.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.