TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Uber trekt zich terug in Macau

Tags: ,

MACAU – Uber trekt zich uit nog een markt terug. De taxi-app stopt om financiële redenen voorlopig in Macau, een Chinese autonome regio. De laatste ritten zijn vrijdag.

Het is de tweede keer dat Uber op de rem trapt in Macau. In augustus vorig jaar dreigde Uber met een vertrek omdat de autoriteiten de chauffeurs wilden beboeten. Na ongeveer een week kwam Uber daarop terug.

Uber was eerder al gestopt in China. De app gaf zich gewonnen na een dure concurrentiestrijd met Didi Chuxing. In Rusland is Uber samengegaan met concurrent Yandex. Bovendien zit Uber in een juridische strijd in Zuid-Korea, Japan en Hongkong. In Taiwan was Uber dit jaar twee maanden geschorst.

Macau was in het verleden een Portugese kolonie, die in 1999 werd overgedragen aan China. Het gebied is autonoom, heeft een eigen munteenheid en een eigen politiek stelsel. Gokken is de belangrijkste bron van inkomsten, het levert de economie elke maand miljarden euro's op. Daarmee is Macau een van de rijkste gebieden ter wereld. Macau heeft ongeveer 650.000 inwoners in een gebied dat ongeveer even groot is als Schiphol.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.