Weten & Tech

‘LG maakt batterijen iPhone 9’

21-07-2017 12:17

SEOUL – LG Chem krijgt het exclusieve recht om batterijen te maken voor de iPhone 9. Dat meldt de Zuid-Koreaanse zakenkrant Hanguk Gyeongje vrijdag. Het zou een opvallende stap zijn, meestal bestelt Apple onderdelen als accu's bij meerdere makers, zoals LG en Samsung.

Volgens de Hanguk Gyeongje heeft LG, het moederbedrijf van LG Chem, tot nu toe al 100 miljard won (77 miljoen euro) geïnvesteerd in de ontwikkeling van de accu. Begin volgend jaar zou de productie moeten beginnen.

De batterij zou de vorm van een L krijgen, bedoeld om ruimte op andere plekken onder de motorkap van de iPhone te besparen.

Het is nog niet zeker wanneer de iPhone 9 op de markt komt. Volgens het lanceerschema zou Apple dit jaar met de iPhone 7S en 7S Plus moeten komen, maar die modellen worden mogelijk overgeslagen. In dat geval zou Apple al dit najaar de iPhone 8 en 8 Plus presenteren. Dan zouden volgend jaar de iPhone 8S en 8S Plus volgen. Maar als ook die worden overslagen, is de iPhone 9 volgend jaar aan de beurt.