Weten & Tech

Mobiel inchecken KPN-klant krijgt herkansing

21-07-2017 09:56

AMERSFOORT – KPN-klanten kunnen alsnog de app 'OV-chip mobiel' gaan gebruiken om te betalen in het openbaar. De incheck-app krijgt een herkansing. Wanneer de app opnieuw voor hen beschikbaar komt, wordt na de zomer bepaald.

Kort na de introductie op 22 mei bleken er zoveel kinderziektes te zijn, dat het aanmelden voor het mobiel inchecken werd stilgelegd voor KPN-klanten. Intussen wordt hard gewerkt aan oplossingen. ''We staan ook open voor feedback. Kom vooral langs als je denkt dat het eenvoudiger kan!", aldus een woordvoerster van het incheckproject.

Gebruikers bleken vast te lopen op het aanmeldproces bij de app, dat erg omslachtig bleek. Alleen de app downloaden was niet genoeg, er moesten ook nog allerlei stappen worden doorlopen via internet om de betaling te regelen. Voor Vodafone-klanten bleek dat geen probleem, omdat die al een 'wallet' (digitale portemonnee) op hun mobiel konden zetten. Voor KPN-abonnees lukte dat niet.

Ook onstonden problemen door de belangstelling, die veel groter was dan verwacht. ''Daar werden we door overdonderd. Zo'n massaal aanbod hebben we niet kunnen testen", zegt de woordvoerster.

Het woord flop wil ze niet in de mond nemen, wel erkent ze dat de app wellicht te snel is ingevoerd. ''We hadden het beter een bètaversie kunnen noemen die nog in ontwikkeling is. Voor ons is het nu 'learning by doing' geworden. Maar de mensen die er al mee reizen zijn hartstikke enthousiast.''