Weten & Tech

Cloudflare wil regels tegen haatsites

18-08-2017 11:46

WASHINGTON – Er moeten nieuwe regels komen tegen racisme op internet. Dat wil Cloudflare, een bedrijf dat sites helpt om DDoS-aanvallen af te slaan. Cloudflare verbrak de banden met neonazisite The Daily Stormer na dodelijk geweld in Charlottesville.

Het was de eerste keer dat Cloudflare een klant de deur wees. En dat zit topman Matthew Prince niet lekker. De mensen achter de Daily Stormer zijn klootzakken en hij was ze zat, schrijft hij in een interne mail, die in handen van Gizmodo is gekomen. ''Ik werd wakker met een pesthumeur en besloot dat iemand niet op internet aanwezig zou moeten zijn. Niemand zou zo veel macht moeten hebben'', aldus Prince.

Hij wil daarom dat er wordt nagedacht over hoe internet wordt gecontroleerd. Dat moet willekeur en censuur voorkomen. In een interview met TechCrunch legt hij uit: ''Het internet is een erg belangrijke bron voor iedereen, maar er zijn enkele bedrijven die het controleren en er is zo weinig verantwoording dat het echt best gevaarlijk is.''

Eerder hadden Google Domains, GoDaddy, Spotify, Facebook, PayPal en anderen al maatregelen genomen tegen The Daily Stormer.