Weten & Tech

Google Home ondersteunt nu bluetooth

21-08-2017 18:28

MOUNTAIN VIEW – Google Home kan voortaan gebruikt worden als bluetoothspeaker. Google kondigde de ondersteuning van de draadloze techniek al eerder dit jaar aan, maar de daadwerkelijke uitrol ervan is maandag van start gegaan.

Nu bluetooth ondersteund wordt, kan Google Home worden gebruikt in combinatie met praktisch iedere muziekdienst in de wereld. Ook is het nu mogelijk om muziek uit je eigen muziekbibliotheek naar de Home-speaker te streamen.

Op muziekgebied heeft Google nog twee verrassingen voor Home-gebruikers in petto. Mensen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada kunnen op korte termijn gebruikmaken van Deezer. De Franse muziekdienst was eerder al te gebruiken in Frankrijk en Duitsland. Een andere toevoeging is de ondersteuning Spotify Free. Je hebt niet langer een Premium-abonnement nodig om je account te koppelen met Home.

Het voordeel van ondersteuning van muziekdiensten, zoals Spotify en Deezer, is dat je niet alleen naar muziek via de diensten kunt luisteren, maar je Home-speaker ook kunt vragen om specifieke nummers, albums of afspeellijsten af te spelen. Als je een dienst gebruikt die niet wordt ondersteund door Google en waarvoor je een bluetoothverbinding moet maken, zul je zelf een selectie moeten maken op je smartphone.

Google Home is nog niet officieel uitgebracht in ons land, maar hij is wel te gebruiken als je hem elders op de kop tikt. Het is dan wel aan te raden om Engels tegen je slimme speaker te praten. Met Nederlands kan het apparaat nog niet overweg.