Weten & Tech

Miljoen gebruikers betalen al met app Tikkie

22-08-2017 09:14

AMSTERDAM – Terugbetaalapp Tikkie heeft meer dan één miljoen gebruikers. Tikkie is volgens ABN AMRO de snelst groeiende betaalapp van Nederland.

De bank introduceerde de app ruim een jaar geleden, in juni 2016. In mei dit jaar passeerde de app de grens van een half miljoen gebruikers. Met Tikkie kunnen eenvoudig betaalverzoekjes worden verstuurd naar familie of vrienden via WhatsApp of sms. De betaling verloopt via iDEAL.

Tikkie wordt door klanten van alle leeftijden gebruikt en is vooral populair bij mensen tussen 20 en 35 jaar. De app wordt het meest gebruikt voor eten en drinken, cadeautjes kopen en uitjes. De laatste tijd wordt Tikkie ook steeds meer gebruikt voor dagelijkse zaken zoals boodschappen. Dit jaar zijn tot nu toe per week gemiddeld zo'n 150.000 Tikkies verstuurd. Het gemiddelde bedrag dat wordt teruggevraagd is 27,50 euro.

"Tikkie is ontwikkeld als handige en sympathieke oplossing voor het terugvragen van geld dat je hebt voorgeschoten. We zijn er trots op dat Tikkie zo is aangeslagen dat we door de magische grens van één miljoen gebruikers zijn gegaan'', zegt Chief Digital Officer Frank Verkerk van ABN AMRO. "We schrijven dit succes toe aan dat het iets oplost wat mensen dagelijks tegenkomen en waar nog geen simpele oplossing voor was."

Sinds juli kunnen studenten van de Rijksuniversiteit Groningen Tikkie gebruiken om collegegeld mee te betalen. Transaviaklanten kunnen met Tikkie de kosten van een bijvoorbeeld een stoelreservering of een extra koffer betalen. Verkerk: "Ook voor de zakelijke markt verwachten we dat dat Tikkie sterk zal groeien. Er zijn op dit moment veel bedrijven geïnteresseerd in de dienst, omdat ze zien dat klanten door het gemak van Tikkie heel snel betalen."