Weten & Tech

Vlaamse omroep lanceert vrtnws.be

22-08-2017 10:59

BRUSSEL – Deredactie.be, de nieuwssite van de Vlaamse publieke omroep, is na bijna tien jaar vervangen door de nieuwe website vrtnws.be. "Met vrtnws.be maken we duidelijk dat die website en app door dezelfde ervaren mensen worden gemaakt als Het Journaal en het radionieuws'', stelt Brecht Decaestecker, hoofdredacteur Digitaal VRT NWS.

"Onze belangrijkste kernwaarde – betrouwbaarheid – wordt door miljoenen Vlamingen geassocieerd met de VRT, niet voor niets het huis van vertrouwen. Daarom dat we vandaag meer dan ooit naar die naam wilden terugkeren", zegt Decaestecker.

De VRT-nieuwssite is een subtopper in het Vlaamse online nieuwslandschap. HLN.be is met 59,6 miljoen bezoekers koploper, gevolgd door de website van Het Nieuwsblad met 51,4 miljoen. Andere nieuwssites volgen op afstand: De Standaard (14,5 miljoen), Gazet van Antwerpen (12 miljoen), deredactie.be/vrtnws.be (11,4 miljoen), Het Belang van Limburg (9,6 miljoen), Knack-Levif (6,7 miljoen), De Morgen (5,4 miljoen), De Tijd (4,9 miljoen) en Newsmonkey (1,5 miljoen).

Meer dan de helft van de bezoekers gebruikt de smartphone voor een bezoek aan de website van de Vlaamse omroep. De mobiele site werkt even handig als de pc- of laptopversie, verzekert Decaestecker.