Weten & Tech

Samsung presenteert Galaxy Note8

23-08-2017 17:54

NEW YORK – Samsung heeft woensdag zijn nieuwste 'vlaggenschip' onthuld, de Galaxy Note8. De smartphone moet de problemen met de Note7 doen vergeten. Dat toestel werd vorig jaar binnen een paar weken van de markt gehaald omdat de batterijen – ook na reparatie – bleken te kunnen ontploffen. Het kostte de Zuid-Koreaanse gigant waarschijnlijk miljarden.

De Note8 komt op 15 september in Nederland op de markt. Hij kost 999 euro. De smartphone is beschikbaar in vier kleuren: zwart, grijs, goud en blauw.

Het toestel krijgt het zogeheten 'infinity display' van 6,3 inch (16 cm). Dat voorkantvullende scherm zit ook op de Galaxy S8. Op het beginscherm kunnen twee apps aan elkaar worden gekoppeld, App Pair, zodat het met één pictogram mogelijk is om twee apps tegelijk te openen en te gebruiken.

Camera

Het toestel heeft twee aparte camera's: een groothoeklens voor panoramafoto's en een telelens om in te zoomen. Een ingebouwde stabilisator moet vage foto's voorkomen. Ook zitten er een vingerafdrukscanner, een irisscanner en gezichtsherkenning in. Anders dan sommige concurrenten houdt Samsung vast aan de aansluiting voor koptelefoons.

Onder de motorkap zit 64 gigabyte aan opslagruimte en 6 gigabyte aan RAM-geheugen. Er kunnen Micro SD-kaarten tot 256 gigabyte in. Het toestel is draadloos op te laden.

De Note8 is uitgerust met Bixby, de slimme hulp van Samsung. Die kan bijvoorbeeld met een simpele opdracht foto's maken en automatisch archiveren.

Samsung is het eerste grote merk dat zijn nieuwste topsmartphone presenteert. Dit najaar komt Apple met de iPhone 8. Google lanceert over een tijdje waarschijnlijk de Pixel 2. Het vernieuwde Nokia toonde vorige week zijn eerste vlaggenschip, de Nokia 8.