TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Enschede zondag veiligheidsrisicogebied

Tags:

ENSCHEDE (ANP) – Wegens verschillende betogingen komende zondag in Enschede, is de stad uitgeroepen tot veiligheidsrisicogebied. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente donderdag gezegd. Er staat een demonstratie gepland van anti-islamorganisatie Pegida en er zijn diverse tegendemonstraties.

Dat Enschede veiligheidsrisicogebied is, betekent onder meer dat er preventief gefouilleerd mag worden, gezichtsbedekkende kleding verboden is en dat er mag worden gecontroleerd met camera's.

Volgens de woordvoerder mogen de demonstraties vooralsnog gewoon doorgaan. ,,Dit mag onder de door ons gestelde voorwaarden. Echter, als wij signalen krijgen dat we de openbare orde niet kunnen garanderen, kunnen wij alsnog besluiten tot een verbod. Daarom houden wij momenteel uitingen van deze groeperingen op social media goed in de gaten."

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.