TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Gemeenten en provincies: kabinet geeft genoeg

Tags:

DEN HAAG (ANP) – Het kabinet in wording heeft genoeg geld klaarliggen om ervoor te zorgen dat de provincies, gemeenten en waterschappen kunnen doen wat het van ze vraagt. Dat maken vertegenwoordigers van deze overheden op uit een gesprek met de onderhandelaars over een nieuw kabinet. Ook VVD-leider Mark Rutte denkt er met hen uit te komen.

,,We hebben begrepen dat er genoeg geld is voor de opgaven waar wij voor staan'', zei Ank Bijleveld van het Interprovinciaal Overleg na afloop. Ze wees erop dat het nieuwe kabinet veel van provincies, gemeenten en waterschappen verwacht op het gebied van onder andere klimaat, energie, openbaar vervoer en veiligheid en dat daarvoor geld nodig is. Bijleveld was ,,positief, over de sfeer en over de inhoud''.

Het gesprek was zeer open en dat geeft vertrouwen, zei voorzitter Jan van Zanen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.