Nog

tot 30 januari

avatar
   
Binnenland

‘Wirwar van tarieven bij crematoria’

Tags:

AMSTERDAM (ANP) – De tarieven die crematoria in ons land hanteren lopen enorm uiteen. Bovendien is door een wirwar van prijzen vaak onduidelijk wat er voor een crematie en voor de 'koffie met cake' na afloop moet worden betaald. Dat blijkt uit een onderzoek van Plus Magazine dat prijzen van 92 uitvaartcentra met elkaar vergeleek.

Volgens het onderzoek kan een eenvoudige crematie bij het ene crematorium honderden euro’s duurder uitpakken dan bij het andere. Het duurste crematorium van Nederland staat volgens het onderzoek in Lisse. Een crematie met anderhalf uur gebruik van de aula en de koffiekamer kost bij Crematorium Duin- en Bollenstreek 1650 euro. In Maassluis zijn nabestaanden voor datzelfde pakket slechts 1098 euro kwijt.

De Landelijke Vereniging van Crematoria weerspreekt dat er sprake zou zijn van een wirwar van tarieven. Voorzitter Jaap Blaak: ,,We proberen als branche juist zo transparant mogelijk te zijn, zodat mensen precies zien waar ze wel en niet voor betalen. Maar ja, dat kan ook leiden tot ingewikkelde facturen.” Blaak is dan ook voorstander van eenvoudiger tarieven met bijvoorbeeld een vaste prijs voor alle faciliteiten gedurende een vooraf afgesproken periode.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.