Buitenland

Meer dan 200 slachtoffers aardbeving geborgen

20-09-2017 08:54

MEXICO-STAD (ANP/RTR/DPA) – De reddingswerkzaamheden na de zware aardbeving dinsdag in Mexico zijn ook in de nachtelijke uren met man en macht doorgegaan. De directeur van de dienst bescherming bevolking maakte woensdag in de vroege ochtend bekend dat er 216 slachtoffers zijn geborgen.

De minister van Binnenlandse Zaken Miguel Ángel Osorio Chong sprak eerder van zeker 224 doden. Volgens hulpverleners ging het onder meer om zeker 32 kinderen. Deze werden uit een ingestorte school in Mexico-Stad gehaald, evenals de lichamen van vijf volwassenen.

Tientallen leerlingen worden nog vermist. Er zitten naar schatting nog zo'n dertig tot veertig mensen vast in het ingestorte pand. ,,We horen stemmen, dus er zijn nog mensen in leven'', zei een woordvoerder van de marine tegen televisiezender Televisa. Tot dusver zijn elf leerlingen levend uit het gebouw gehaald.

President Enrique Peña Nieto heeft al een bezoek gebracht aan de rampplek, waar allerlei reddingswerkers zoeken naar overlevenden. Leden van de brandweer, civiele bescherming, de strijdkrachten en vrijwilligers graven soms met hun handen in het puin.