Binnenland

Schip met particuliere hulp naar Sint-Maarten

20-09-2017 20:58

WILLEMSTAD (ANP) – Een vrachtschip met hulpgoederen die de afgelopen week door particulieren zijn ingezameld, is woensdagmiddag vanuit Curaçao naar Sint-Maarten vertrokken. Aan boord zijn ook twee vuilniswagens die eerder vanuit Nederland naar Curaçao zijn gevlogen met een Antonov-vrachtvliegtuig.

De hulpgoederen werden tijdens diverse inzamelingsacties op Curaçao bijeengebracht. Het gaat onder meer om gasfornuizen, babyartikelen, kleding, water en levensmiddelen.

Sint-Maarten, Sint Eustatius en Saba werden 6 september hard getroffen door orkaan Irma. Vooral op Sint-Maarten is grote behoefte aan hulpgoederen.

Het schip van de Nederlandse rederij Wind is gecharterd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, dat ook tien containers levert met water en levensmiddelen. De vuilniswagens die ook met het schip meegaan, moeten helpen bij het oplossen van het afvalprobleem op het eiland. De regering van Sint Maarten had eerder aan Nederland om de wagens gevraagd. Aan boord zijn verder twee legertrucks van het ministerie van Defensie.