avatar
   
Buitenland

Politie stelt onderzoek in naar Weinstein

Tags:

NEW YORK (ANP/DPA) – De politie in New York heropent een onderzoek uit 2004 naar de in opspraak geraakte filmproducent Harvey Weinstein. Directe aanleiding zijn alle recente beschuldigingen van seksueel misbruik en intimidatie door Weinstein.

Een woordvoerster zei dat de hoop is gevestigd op aanvullende beschuldigingen en informatie over deze oude zaak om alsnog vast te kunnen stellen of er strafbare feiten zijn gepleegd. Volgens de Amerikaanse media ging het toen ook al om ongewenst seksueel contact met een vrouw.

De afgelopen dagen hebben tal van vrouwen gezegd door Weinstein lastig te zijn gevallen en in enkele gevallen zelfs verkracht. In 2015 diende het Filipijns-Italiaanse model Ambra Battilana Gutierrez een aanklacht in tegen de machtige Hollywood-producer omdat die haar in zijn kantoor had betast. De officier van justitie in Manhattan zag echter af van rechtsvervolging.

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, in Groot-Brittannië, is Weinstein ook in beeld geraakt bij justitie, meldde The Guardian donderdag. De Londense zedenpolitie is op verzoek van collega's in Liverpool een onderzoek naar de gevallen filmbaas begonnen op verdenking van aanranding. Wie de klacht heeft ingediend, is niet bekendgemaakt.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.