TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Ministerie van kunstmatige intelligentie VAE

Tags: ,

ABU DHABI – Kunstmatige intelligentie is de toekomst, en daarom gaan de Verenigde Arabische Emiraten er een speciaal ministerie voor oprichten, als eerste land ter wereld. ''We willen het best voorbereide land zijn'', schreef vicepresident Mohammed bin Rashid al Maktoum donderdag. De 27-jarige Omar Sultan al-Ulama wordt de minister.

De economie van de Emiraten drijft bijna volledig op de opbrengsten van olie. Het land zoekt de laatste jaren andere inkomstenbronnen, zoals toerisme en technologie. Zo wil Dubai, een van de emiraten waaruit het land bestaat, in 2021 alle papier afschaffen en het bestuur volledig digitaal maken.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.