TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Lopen op Mars in virtual reality

Tags: ,

PASADENA – Het zal nog jaren duren voordat de eerste mens voet op Mars zet, maar we kunnen al wel doen alsof. Ruimtevaartorganisatie NASA heeft samen met Google Mars nagemaakt voor virtual reality. Access Mars, heet het gratis programma. Het is beschikbaar voor alle pc's, smartphones en virtualrealitybrillen, dus ook voor iOS en Android.

Het programma is gebaseerd op OnSight, een programma dat de NASA gebruikt om ritten van onbemande verkenners op Mars voor te bereiden. Een van die verkenners, de Curiosity, heeft de afgelopen vijf jaar beelden van duinen en valleien op Mars gemaakt. Die beelden zijn nu opgenomen in Access Mars.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.