TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Met HoloLens kijken naar Rembrandt

Tags: ,

DEN HAAG – Kunstliefhebbers kunnen in de nacht van zaterdag op zondag met een HoloLens op door het Mauritshuis in Den Haag lopen. Dan zien ze in augmented reality voor zich hoe een schilderij van Rembrandt wordt onderzocht. Het is een onderdeel van de Museumnacht Den Haag.

Het Mauritshuis heeft de virtuele tour samen met HoloLens-fabrikant Microsoft gemaakt. Bezoekers kunnen onder de lagen verf van het schilderij Saul en David kijken. Rembrandt maakte het meesterwerk rond 1660. Het is een paar jaar geleden uitvoerig gerestaureerd. Tijdens dat werk is ook onderzocht of het schilderij inderdaad door Rembrandt is gemaakt. Dat is zo, was de conclusie. Het schilderij bestaat uit vijftien verschillende stukken doek en was oorspronkelijk groter.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.