TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Anonymous legt website Spaans hof plat

Tags: ,

MADRID – De website van het Grondwettelijk Hof van Spanje is zaterdag korte tijd uit de lucht gehaald. Op het moment dat het kabinet vergaderde over Catalonië, verscheen op de site een pro-Catalaanse boodschap. Volgens Spaanse media is die door hackersgroep Anonymous geplaatst. Daarna werd de site onbereikbaar. De pagina is inmiddels weer in de lucht.

De Spaanse regering wil de autonomie van Catalonië opschorten, omdat de regionale leiders naar onafhankelijkheid streven. Het Grondwettelijk Hof heeft een recent referendum daarover ongeldig verklaard. Een paar jaar geleden zette het hof al een streep door afspraken tussen Madrid en Barcelona over meer autonomie.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.